Ondernemingsrecht & Insolventie

Ons kantoor is een veelgevraagd adviseur bij fusies en overnames, het opstellen van contracten, waaronder algemene voorwaarden, de vorming van samenwerkingsverbanden en insolventierecht.

 Al sinds haar oprichting in 1991 is De Koning Advocaten als adviseur betrokken bij transacties met belangen in omvang van enkele tot honderden miljoenen euro. Wij begeleiden kopers en verkopers bij het verkoopproces en zorgen voor waterdichte contracten. Als zich problemen voordoen streven wij ernaar deze vanuit een zakelijk perspectief zo goed en zo snel mogelijk op te lossen. Wij doen dit voor zowel startende ondernemers als grote gevestigde ondernemingen die zowel nationaal als internationaal opereren. 

In zakelijke geschillen onderhandelen wij ook regelmatig voor cliënten en treden wij desgevraagd op als arbiters en mediators. Indien een minnelijke oplossing niet meer mogelijk is, staan wij klaar om alle maatregelen te treffen om uw rechten veilig te stellen en een gerechtelijke procedure te starten.

Onze advocaten worden bovendien regelmatig door de rechtbank benoemd als curator. De Koning Advocaten heeft een gespecialiseerd team op het gebied van het insolventierecht. Dit team bestaat uit vier curatoren en twee juridisch medewerkers. Onze curatoren zijn aangesloten bij de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD). 

Onder meer door de ervaring van onze curatoren en hun specialistische kennis van het insolventierecht zijn zij als advocaat in staat om u optimaal te adviseren indien uw onderneming in zwaar weer verkeert, u uw onderneming wilt herstructureren of indien u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld. 


Bent u schuldeiser in een faillissement?

Indien u een vordering heeft kunt u deze schriftelijk indienen bij de curator. Wij nodigen u uit uw vordering tot datum faillissement, zo gespecificeerd mogelijk, in te dienen via faillissementen@dekoningadvocaten.nl. Wij verzoeken u in uw e-mail het volgende in ieder geval duidelijk te vermelden:

  • Welk faillissement het betreft;
  • Het totaalbedrag van uw vordering waarbij het BTW-bedrag dat eventueel in de vordering is inbegrepen apart wordt gespecificeerd;
  • Een kopie van de betreffende facturen;
  • Indien en voor zover u meent dat uw vordering bevoorrecht is, verzoeken wij u dit nader aan te geven. Voor de goede orde, een vordering kan slechts bevoorrecht zijn op grond van een wettelijke bepaling, wij verzoeken u de betreffende wettelijke bepaling te vermelden;
  • Een eventueel eigendomsvoorbehoud onder overlegging van stukken die dit onderbouwen. Na indiening van uw vordering ontvangt u van ons hiervan een schriftelijke bevestiging. Bij de afwikkeling van het faillissement ontvangt u bericht of er een uitkering aan de schuldeisers mogelijk is. Informatie over de status van een faillissement.

Voor informatie over de status van een faillissement verwijzen wij u graag naar het openbaar verslag dat voor iedere rechtspersoon halfjaarlijks wordt gepubliceerd. Alle gepubliceerde verslagen kunt u hier terugvinden. 

Image

Bel mij terug

Ongeldig

Invalid Input

Ongeldig

Invalid Input

Ons team Ondernemingsrecht & Insolventie


Image

Mr. P.J.A. Nieuwland
078 - 630 00 00
p.nieuwland@dekoningadvocaten.nl

Image

Mr. A.J. van der Duijn Schouten
078 - 630 00 00
aj.vanderduijnschouten@dekoningadvocaten.nl

Image

Mr. A.F. Ammerlaan
078 - 630 00 00
a.ammerlaan@dekoningadvocaten.nl 

Image

Mr. J. van Meerkerk
078 - 630 00 00
j.vanmeerkerk@dekoningadvocaten.nl 

Image

Mr. L. Boer
078 - 630 00 00
l.boer@dekoningadvocaten.nl 

Image

Mr. M.L. Dumans
078 - 630 00 00
m.dumans@dekoningadvocaten.nl 

Image

J. Uludağ-Visser
078 - 630 00 00
faillisementen@dekoningadvocaten.nl 

Rechtsgebieden

Ervaring in alle zaken waarmee ondernemers in aanraking komen.

Contact

Dubbelsteynlaan West 39
3319 EK Dordrecht

Postbus 9069
3301 AB Dordrecht

T: +31 (0)78 630 00 00
F: +31 (0)78 630 00 22
E: info@dekoningadvocaten.nl

Algemeen

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te personaliseren en uw websitegebruik te analyseren.