Wij helpen u graag!
onze-klanten 078 - 630 00 00

   linkedin1
   
header-small-main

Is een met de smartphone gemaakte ‘stiekeme opname’ toelaatbaar bewijs in een civiele procedure?

Bent u gestopt tijdens een opleiding? Vraag juridisch advies!

 

De Hoge Raad heeft op 10 mei 2019 een belangrijke uitspraak gedaan over de vergoeding van een investering door de ene partner in een woning die eigendom is van een andere partner.

Een kort geding kan een snelle oplossing bieden voor beëindiging van een huurovereenkomst.

Soms kun je er belang bij hebben om een schuldenaar failliet te laten verklaren, of de druk tot betaling op te voeren door het faillissement aan te vragen. Er bestaan nogal wat misverstanden over wat je nu precies nodig hebt om (succesvol) een faillissement aan te vragen. In 2018 heeft de Hoge Raad herhaald hoe het ook alweer zit.

Het aanwezig hebben van harddrugs is strafbaar gesteld. Voordat de politierechter bewezen kan verklaren dat het harddrugs betreft, moet het Openbaar Ministerie bewijzen dat zich in de aangetroffen poeder en pillen ook daadwerkelijk stoffen bevinden, die op grond van de Opiumwet verboden zijn.

Maakt u voor uw website gebruik van een zogenaamde “ cookie-wall“? Dan handelt u mogelijk in strijd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Wanneer een gekocht product gebreken vertoont, is het van belang om ‘tijdig’ te klagen, maar hoe snel is ‘tijdig’?

Het belang van de verklaring omtrent gedrag (VOG) neemt toe. Veel vaker wordt door een werkgever overlegging van de VOG gevraagd. Reden te meer om weer eens te melden hoe zo’n aanvraag wordt beoordeeld.

Ondanks dat de looptijd van de huurovereenkomst is verstreken, weigert de huurder de woning te verlaten. ‘Kan dat zomaar?’

Wat moet je met een rechtspersoon (de B.V.) als het leven van je bedrijf erop zit? 

Contact

icon-adres Dubbelsteynlaan West 39, 3319 EK Dordrecht
icon-post Postbus 9069, 3301 AB Dordrecht
icon-telefoon T +31 (0)78 630 00 00
icon-fax F +31 (0)78 630 00 22
icon-email E info@dekoningadvocaten.nl