Nieuws

Recht op vrije advocaatkeuze ook als u een rechtsbijstandverzekering heeft

Recht op vrije advocaatkeuze ook als u een rechtsbijstandverzekering heeft

Rechtsbijstandverzekeraars hebben lang het standpunt ingenomen dat het een verzekerde niet is toegestaan om zelf een advocaat naar wens te kiezen. Het ging dan met name om zaken waarbij het niet verplicht is om je te laten bijstaan door een advocaat, zoals kantonzaken en bestuursrechtelijke geschillen.

Het is nog niet bij iedereen bekend dat het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschap, naar aanleiding van vragen die de Hoge Raad heeft gesteld aan het Hof, heeft bepaald dat het standpunt van de rechtsbijstandverzekeraars onjuist is.

U heeft daarom als u een rechtsbijstandverzekering heeft nog steeds het recht om zélf een advocaat te kiezen. U hoeft geen genoegen te nemen met door de verzekeraar aangewezen rechtshulp.

De Koning Advocaten neemt contact op met uw verzekeraar

Als u een geschil heeft, kunt u zich dus, zoals u gewend bent, óók als u een rechtsbijstandverzekering heeft, direct wenden tot uw eigen vertrouwde advocaat van De Koning Advocaten. Deze zal voor u kosteloos beoordelen of u dekking heeft en contact opnemen met de verzekeraar. U hoeft in dat geval dus niet eerst zelf contact op te nemen met de verzekeraar.

Gerelateerde artikelen

Rechtsgebieden

Ervaring in alle zaken waarmee ondernemers in aanraking komen.

Contact

Dubbelsteynlaan West 39
3319 EK Dordrecht

Postbus 9069
3301 AB Dordrecht

T: +31 (0)78 630 00 00
F: +31 (0)78 630 00 22
E: info@dekoningadvocaten.nl

Algemeen

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te personaliseren en uw websitegebruik te analyseren.