Incasso

Acties en tarieven

Acties

Sommatiefase

Onze eerste actie is het incasseren van uw vordering door middel van zowel schriftelijke als telefonische incasso. U krijgt 24/7 inzicht in de genomen acties. In de meeste gevallen incasseren wij uw geld in de sommatiefase. Vóór het indienen van de vordering bij De Koning Incasso dient u eerst zelf, na het verstrijken van de betalingstermijn, een schriftelijke herinnering te sturen met een laatste betaaltermijn van 14 dagen. In deze brief dient u te vermelden dat als betaling binnen deze 14 dagen uitblijft, u aanspraak zult maken op incassokosten, onder vermelding van de hoogte daarvan, conform het besluit vergoeding buitengerechtelijke kosten. Kijk hier voor een voorbeeld.

Specifieke acties

Omdat wij incasso advocaten zijn kunnen wij naast het sommeren van uw debiteur in overleg met u alle acties nemen welke door advocaten kunnen worden genomen ter incasso van uw vordering. Bijvoorbeeld:

het aanvragen van het faillissement van de debiteur;
het leggen van conservatoir beslag;
het starten van een (kort geding) procedure.

Tarieven

Sommatiefase

Wij hanteren de volgende standaardtarieven excl. BTW over de geïncasseerde bedragen:

  • Over de eerste € 2.500 | 15 %
  • Over de volgende € 2.500 | 10%
  • Over de volgende € 5.000 | 5%
  • Over de volgende €190.000 | 1%
  • Over de volgende €800.000 | 0,5%
  • Plus € 75,00 administratiekosten

> Bereken hoogte incassokosten

Doel is deze kosten volledig te verhalen op uw debiteur, zodat u niets zelf hoeft te betalen.

Betaalt de klant niets, dan betaalt u slechts € 75,- administratiekosten. Trekt u de zaak in, dan betaalt u € 75,- administratiekosten en het hiervoor vermelde standaardtarief over de te incasseren hoofdsom.

Specifieke acties

Deze worden alleen met uw goedkeuring uitgevoerd. Wij zullen u vooraf informeren over de kosten van de specifieke acties. Meestal kunnen wij u een vast bedrag voor deze acties aanbieden zodat u weet waar u aan toe bent. Ook de kosten van deze specifieke acties zullen wij zoveel mogelijk verhalen op uw debiteur.

Behoud ik mijn goede klanten wel als ik een incassobureau inschakel?

Maar liefst 90% van de goede relaties houden gewoon stand. Het uitbesteden van uw vorderingen geeft uw bedrijf een professionele uitstraling. Onze medewerkers zijn vanzelfsprekend altijd professioneel en correct in het eventuele contact met uw klanten. Zeer waarschijnlijk begrijpen uw klanten uw zakelijke overweging.

Heeft u een andere vraag?

U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen wanneer u nog vragen heeft.

Hoe dien ik mijn vordering in bij De Koning Incasso?

Dient u voor het eerst een vordering in? Dan kunt u gebruik maken van de button 'incasso overdragen' bovenaan deze pagina. Heeft u al eerder een vordering ingediend? Dan kunt u direct via ons systeem 'iFlow' gemakkelijk uw vordering indienen. Met iFlow heeft u 24/7 toegang tot uw dossier zodat u te allen tijde kunt zien wat de status is. Voor 16.00 uur aangeleverd dan gaat de eerste sommatie diezelfde dag nog naar de debiteur. U kunt uw vordering overigens ook per e-mail indienen door deze te verzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik heb incidenteel een openstaande rekening. Kan ik dan ook een vordering indienen?

Ja, via 'Incasso Overdragen’ kunt u eenvoudig en snel uw openstaande rekening indienen. Wij doen dit tijdelijk op basis van No Win No Fee en gaan direct voor u aan de slag. U krijgt van ons inloggegens voor het online Incasso Portaal. Daar kunt u vervolgens de status van uw vordering bijhouden en eventuele nieuwe vorderingen indienen.

Ik heb internationale klanten. Kan ik buitenlandse vorderingen indienen?

Ja, u kunt ook buitenlandse vorderingen (uit landen binnen Europa) indienen, hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Het 'No Win, No Fee' vervalt bij buitenlandse vorderingen.

Nemen jullie ook telefonisch contact op met de debiteur?

Ja. Wanneer de debiteur niet heeft gereageerd op de eerste sommatie, nemen wij telefonisch contact op met de debiteur.

Rechtsgebieden

Ervaring in alle zaken waarmee ondernemers in aanraking komen.

Contact

Dubbelsteynlaan West 39
3319 EK Dordrecht

Postbus 9069
3301 AB Dordrecht

T: +31 (0)78 630 00 00
F: +31 (0)78 630 00 22
E: info@dekoningadvocaten.nl

Algemeen

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te personaliseren en uw websitegebruik te analyseren.