Wij helpen u graag!
onze-klanten 078 - 630 00 00

   linkedin1
   
header-small-main

Misschien herkent u het; u bent begonnen met een leuke nieuwe opleiding, maar door persoonlijke omstandigheden moet u halverwege de opleiding stoppen. Verhuizing, ziekte, u raakt uw baan kwijt. Alledaagse dingen waar iedereen mee te maken kan krijgen. In de algemene voorwaarden van het contract dat u met de opleidingsinstelling gesloten heeft, staat dat u hoe dan ook de prijs voor het hele studiejaar of zelfs voor de hele studie verschuldigd bent. Legt u zich daar bij neer? Niet doen!


Het kan lonen om eerst even juridisch advies in te winnen. RTL Nieuws besteedde onlangs aandacht aan het feit dat mensen onterecht duizenden euro’s betalen in geval zij hun studie voortijdig staken.


Het nieuwsbericht haalde onder andere een uitspraak aan van de Hoge Raad van 27 oktober 2017. In die zaak overwoog ons hoogste rechtscollege – kort gezegd – dat een voorwaarde in het contract die luidt dat u bij voortijdig stoppen met de studie toch het volledige cursusgeld moet betalen onredelijk bezwarend is. Dat betekent dat de opleidingsinstelling op die voorwaarde eigenlijk geen beroep mag doen.


Dit kan ook ex-studenten die al betaald hebben helpen. Vaak kan worden betoogd dat een deel van die kosten ‘onverschuldigd’ is betaald. De wet bepaalt dat u betalingen die onverschuldigd zijn gedaan, kunt terugvorderen. De termijn hiervoor bedraagt 5 jaar. Ook voor die gevallen geldt de tip om even juridisch advies in te winnen.

Wilt u meer weten?

 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met De Koning Advocaten. Wij staan u graag bij.

Neem contact op met mr. Linda van der Wijngaart

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 078- 630 00 00

LinkedIn

 

Contact

icon-adres Dubbelsteynlaan West 39, 3319 EK Dordrecht
icon-post Postbus 9069, 3301 AB Dordrecht
icon-telefoon T +31 (0)78 630 00 00
icon-fax F +31 (0)78 630 00 22
icon-email E info@dekoningadvocaten.nl